top of page

Is mijn site veilig? Wel met SSL!


Vandaag op het nieuws. De gegevens van zorgwebsites, ook die van de fysiotherapeut, moeten versleuteld verzonden worden via een zgn. SSL certificaat. Ik schreef er op 22 juni 2016 al een blog over. Vanwege de actualiteit in de herhaling...

De wet

De Wet Bescherming Persoonsgegevens geeft aan dat het verzenden van persoonsgegevens via een beschermde verbinding moet lopen. De makkelijkste manier om uw website te beschermen is door middel van een SSL certificaat. SSL is een manier om veilig gegevens over het internet uit te wisselen. Hier kunt u controleren of een site beschikt over een dergelijk certificaat.

Betekenis SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. De derde versie van SSL stond aan de basis van het Transport Layer Security (TLS), de huidige uitvoering van SSL. Maar de naam SSL wordt nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

Advies CBP

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.

Website van de praktijk

Ook uw website gebruikt waarschijnlijk een vragenformulier met persoonsgegevens, misschien zelfs een BSN en een vraag naar klachten? Denk goed na hoe je dan om wilt gaan met de beveiliging van je website. InFysio bouwt jouw website conform de nieuwste technieken en beveiligt voor een heel klein bedrag jouw website met een gedegen SSL certificaat. Gratis jouw website laten testen? Stuur een mail met jouw url naar: info@infysio.nl.

Forse boete

De wet verplicht het beveiligen van persoonsgegevens. Het CBP ziet er daarom op toe dat deze wet wordt nageleefd. Boetes bij het niet naleven van de regels kunnen oplopen tot € 4500,-. Afgezien van deze boete loopt het nalatige bedrijf ook nog het risico aansprakelijk gesteld te worden voor de schade.

Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page