top of page

Is mijn site veilig? Wel met SSL!


Vandaag op het nieuws. De gegevens van zorgwebsites, ook die van de fysiotherapeut, moeten versleuteld verzonden worden via een zgn. SSL certificaat. Ik schreef er op 22 juni 2016 al een blog over. Vanwege de actualiteit in de herhaling...

De wet

De Wet Bescherming Persoonsgegevens geeft aan dat het verzenden van persoonsgegevens via een beschermde verbinding moet lopen. De makkelijkste manier om uw website te beschermen is door middel van een SSL certificaat. SSL is een manier om veilig gegevens over het internet uit te wisselen. Hier kunt u controleren of een site beschikt over een dergelijk certificaat.

Betekenis SSL

SSL staat voor Secure Sockets Layer. De derde versie van SSL stond aan de basis van het Transport Layer Security (TLS), de huidige uitvoering van SSL. Maar de naam SSL wordt nog altijd gebruikt als het gaat om het beveiligen van de internetverbinding.

Advies CBP

In de wet staat dat het verplicht is om het verzenden van persoonsgegevens via internet te beveiligen. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) adviseert daarom om gebruik te maken van een SSL Certificaat.