top of page

Successlachtoffer


Ik weet niet of het echt Nederlands is, klinkt ook paradoxaal, maar als je slachtoffer van je eigen succes bent dan is misschien successlachtoffer een goed samengesteld woord. De fysiotherapie en de fysiotherapeut is in mijn optiek zo’n successlachtoffer.

Succes is groots

Het succes van de fysiotherapie is zonder al te euforisch te worden nogal groot. Fysiotherapeuten helpen mensen van jong tot oud, bij beginnende pijntjes tot ernstige (systeem)aandoeningen. En dat doen ze bijzonder goed! Mensen die onder behandeling van de fysiotherapeut zijn, waarderen de behandelend fysiotherapeut - met gemiddeld een 8,8 - heel erg hoog. De fysiotherapeut is vaak dichtbij en meestal betrokken. De fysiotherapeut is gemakkelijk toegankelijk. Je kunt er vaak snel terecht.

De fysiotherapeut is hoogopgeleid en blijft zich verdiepen in haar/zijn carrière. De fysiotherapeut voldoet aan stevige kwaliteitseisen die door de beroepsgroep continu worden bijgesteld aan de eisen van de tijd. De fysiotherapeuten investeren in wetenschappelijke ontwikkeling en zijn altijd op zoek naar de beste bewijzen voor behandelen. En last but not least: de fysiotherapeut is ook nog eens zeer betaalbaar, zeg maar goedkoop!

Betaalbaarheid en rendement

Goedkoop? Jazeker kijk maar even mee. Er worden zo’n 1,5 miljoen Nederlanders per jaar behandeld door de fysiotherapeut. En dat doen de fysiotherapeuten voor slechts 1,5% van de totale zorgbegroting. Natuurlijk zijn fysiotherapeuten kritisch op de kosten, maar van belang is het ook om te bekijken wat de fysiotherapeut oplevert want dat gebeurt ook!