top of page

Fysiotherapie uitkleden kost meer dan het oplevertVandaag kopt het AD: ‘Aanvullende zorg verder uitgekleed: Onbeperkt fysio verzekeren vrijwel onmogelijk’. Nu is onbeperkt fysiotherapie voor mij niet de reden om dit artikel te lezen, maar wel de woorden fysiotherapie en uitgekleed.


Het artikel geeft aan dat er in 2022 fors gesneden wordt in de Aanvullende Zorgverzekering. Menzis spant de kroon. In het aanvullende pakket Extra verzorgd, verlaagt Menzis de aanspraak op fysiotherapie van 32 naar 20 behandelingen per jaar met gelijkblijvende premie. Dat is ongeveer 37% verhoging van de premie. In het artikel wordt naar mogelijke verklaringen gezocht. Verklaringen die ‘volledig uit de lucht lijken gegrepen’.


Bewijsvoering

Wim Groot, gezondheidseconoom wordt opgevoerd. Ik citeer een zinsnede van Groot: “…mede omdat fysiotherapeuten tot op heden nog niet hebben kunnen aantonen dat behandelingen daadwerkelijk aanslaan.” Een compleet uit de lucht gegrepen en zeer ongenuanceerde tekst. Gezondheidseconoom onwaardig. Hoezo geen behandeling fysiotherapie slaat aan?


Het aa